VEELGESTELDE VRAGEN

Veelgestelde vragen bij het huren van onze tenten.
Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Bedenkt voordat je een tent huurt goed:

Waarvoor je hem wilt gebruiken.
Wat de maximale capaciteit moet zijn.
Hoeveel ruimte er is op het terrein.
Of er bijzondere eisen zijn aangaande crowd control, branding, verlichting enz..

Wij hebben tenten met specifieke eigenschappen voor vrijwel elk denkbaar doel en veel ervaring bij het inrichten van feesten, dus we kunnen je op dit gebied prima adviseren.

Op de pagina van de tent kun je het grondoppervlak vinden.

Omdat de inrichting van een tent iedere keer anders is, kunnen we geen vaste capaciteit aanhouden. Bedenk dus goed wat je in de tent wilt doen en maak aan de hand daarvan een berekening van de capaciteit. We kunnen je daar uiteraard bij helpen.

Referentie: voor dansend publiek kun je vier mensen per m² rekenen.

Sommige tenten hebben een vaste maat en andere niet. We hebben een aantal tenten die we in vakken kunnen verlengen en kunnen inkorten.De volgende tenten kunnen in overleg in een aangepaste lengte opgebouwd worden: Schakeltent, The Barn, Katrina, de Blauwe Hemel, Studio 7 en de Cinerama.

Mocht je interesse hebben in een ander formaat of een andere opstelling, we kunnen tenten ook uitbreiden door ze naast elkaar te plaatsen en te verbinden met een afdak of andersoortige oplossing. Informeer naar de mogelijkheden…

De vloer is bij al onze tenten onderdeel van de constructie. We werken met een grondslag (stalen frame op de grond) dat we waterpas neerleggen. Daar leggen we een houten vloer op en vervolgens bouwen we de tent daar op. Hierdoor kunnen we onafhankelijk van het type terrein, altijd een mooie vlakken vloer maken en staat de tent als een huis. In veel gevallen hoeven we ook geen gebruik te maken van haringen, wat onze tenten makkelijker maakt om te plaatsen.

Wij maken de meeste kosten bij het bouwen en breken van de tent, dus dat klopt inderdaad. Wij rekenen per dag extra een bepaald tarief per tent, dus je bent relatief goedkoop uit als een tent voor een lange periode huurt. Wij maken voor iedere aanvraag een offerte op maat, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Dat kan zeker! Wij zijn bezig onze tenten zoveel mogelijk aanpasbaar te maken. De ene tent leent zich hier wel beter voor dan de andere, maar dat is uiteraard sterk afhankelijk van het soort uiting je wilt aanbrengen. Wij hebben een flinke werkplaats in Soest waar we ook veel maatwerk doen, dus dat ook een optie.

Ons hoofdseizoen loopt van April tot September. In die periode zijn onze tenten heel veel op pad en zijn ze dus wat minder beschikbaar. Het is sowieso goed om zeker een maand vooruit te reserveren, dan is er nog voldoende tijd om de klus voor te produceren en dingen goed af te stemmen. Veel van onze vaste klanten boeken zelfs een half jaar vooruit. Mocht het toch last minute worden…je kan natuurlijk altijd proberen! Wij zullen er alles aan doen om een passende oplossing voor je te verzinnen.

We zijn heel wat gewend en in de meeste gevallen is een plek zo voor te bereiden dat de tent er kan staat, maar een tent is een zwaar ding en bij heftig gebruik, zijn er wel wat eisen aan de stabiliteit van de ondergrond. Wij kunnen je hier prima bij adviseren. Vaak gaat dat telefonisch en in sommige gevallen komen we vooraf even checken wat de mogelijkheden zijn. Bij een groot verloop (schuin of erg hobbelig), een lastig bereikbare plek of heel losse ondergrond is er waarschijnlijk een inspectie vooraf nodig.

We hebben een assortiment noodverlichting en kunnen zorgen dat dit bij het opbouwen van de tent wordt geïnstalleerd. Op veel evenementen is het echter wenselijker dat een overkoepelende partij alle noodverlichting in de tenten aanbrengt, zodat spullen niet kwijtraken. Daarom leveren we noodverlichting in overleg. Brandblussers leveren we niet.